20 Aralık 2007 Perşembe

HDD Life



Bilgisayarınızın en önemli donanımlarından bir tanesi hiç şüphesiz sabit diskleriniz. Sabit diskiniz içerisine bütün çalışmalarınızı, resimlerinizi, müzik dosyalarınızı kısacası bütün dosyalarınızı kaydedersiniz ve eğer yedekleme işlemi de yapmıyorsanız risk altındasınız demektir. Çünkü sabit disklerin de bir süresi çalışma ömrü vardır, belirli bir saat okuma, yazma, dönüş süresi gibi değerleri vardır, ve bu değerlere ulaşıldığında sabit diskler problem çıkarmaya hatta hata verip çalışmamaya bile başlayabilirler.
İşte bu durumdan korunmak ve daha önceden önlem almak için kuracağınız küçük bir program sayesinde bilgisayarınızdaki sabit disklerin ömrünü ve o anki performansı ile ilgili bilgileri öğrenebilirsiniz. Bu bahsettiğimiz işlemleri yapmanız için sizlere bu hafta HDD life isimli programı tanıtıyoruz. Programın HDD Life Professional ve HDD Life for Notebooks versiyonları bulunmakta ayrıca sınırlı kullanım özelliklerine sahip ücretsiz versiyonunu de kullanabilirsiniz. Programın ayrıca Türkçe dil desteği de bulunmaktadır.
Aşağıda programın çalışan ekran görüntüsü görülmektedir.


Programın kurulabilmesi için ;
İşletim sisteminizin Windows 2000 ve sonrası işletim sistemi olması gerekmektedir, HDD life IDE, SATA, SCSI sürücüleri desteklemektedir, fakat RAID yapısındaki sürücüleri desteklememektedir.
HDD life programı sabit disklerdeki S.M.A.R.T teknolojisini kullanarak sabit diskiniz hakkında size bilgi verir. HDD life sabit diskinizin ne kadar zamandır çalıştığını, sıcaklığını, boş disk alanını ve performansını size detaylı bir şekilde gösterir.
HDD life bilgisayarınızdaki sabit disklerin veri kaybetme durumuna yaklaştığında , yada disklerin veri saklamak için tehlikeli döneme geldiğinde sizi uyarır, fakat diskinizden veri kaybını kesinlikle korumaz, diskinizin yedeğini almaz ve herhangi bir yere dosya kopyalaması yapmaz. HDD life sadece sabit diskinizin durumunu analiz eder ve önemle hatırlamamız gerekir ki elektirik kesintisi ve fiziksel hasarlar gibi durumlarda doğru sonuç vermez ve size yardımcı olamaz.
Programın ayarlarında görsel özellikleri ve detaylı seçenekleri görebilirsiniz

Program ile ilgili detaylı bilgiyi http://www.hddlife.com adresinden edinebilirsiniz ve tanıtım için deneme versiyonu da bu adresten çekebilirsiniz.















Hiç yorum yok: